Projects

Om ni finner något projekt eller dansstycke intressant, hör gärna av er för mer information eller bokning!

For information in English contact me!


Aktuella projekt:

A E R P I E

M AN N E M   V U A J N A H

A K T I   L I J

D A N S   H E M L E V E R A N S

J U H T I J H

S A A R A A H K A-K V I N N O K R A F T


Projekt 2018:

Under jubileumsveckan Staare 2018 framfördes stycket ”Mijjieh daesnie”. Detta dansstyckee handlar om att visa att vi samer finns och fortfarande är verksamma inom vår kultur. Därav namnet, som betyder ”Vi är här” på sydsamiska. Stycket dansades av mig och Kajsa Nilsson och var ett resultat av det påbörjade stycket ”We are still here” som skapades i Bangalore 2017.


Projekt 2017:

I December 2017 fick jag erbjudandet att delta i Play Practice Apprenticeship program i Bangalore, Indien. Programmet var riktat till proffesionella dansare/koreografer som ville utforska moderndans, improvisation, egna idéer och påbörja egna projekt. Jag startade upp ett projekt jag länge haft idéer om och det resulterade i duetten ”We are still here”.

Med denna duett vill jag berätta en historia om oss samer, hur vi tagit hand om naturen och aldrig lämnat några spår efter oss, och att det därför är svårt för oss att hävda vissa platser, men att vi fortfarande är här och verkar inom vår kultur.


I april 2017 var jag aktiv i föreställningen Trace/Re-Trace med min duett ”Dihte”. Ingången till duetten var manligt/kvinnligt och jag utgick såklart från min samiska identitet. I den samiska kulturen är det enligt mig ett speciellt sätt att se på vad som är manligt och vad som är kvinnligt och när jag ser på mig själv inser jag att det finns lika mycket man/kvinna i oss alla. Därför kallar jag stycket ”Dihte”, för på samiska har vi inget namn för han eller hon, vi använder bara Dihte.