Saaraahka vecka 2.

Under andra veckan av Saaraahka – kvinnokraft så tog vi oss till Grövelsjön i Norra Dalarna där vi fortsatte utforska varandras konstarter och vårt arbete. Vi bodde på Sjöstugan alldeles vid Grövelsjön där vi hade en otrolig utsikt över sjön och fick arbeta i deras lokaler hela veckan ut. Vi besökte företaget Renbiten, som även stod för middagarna hela veckan, och fick vandra med snöskor till deras kåta där vi fastnade i djupa diskussioner med varandra. De sista tre dagarna filmade och fotade vi det vi hade lärt oss av varandra vilket kändes som ett perfekt avslut på de otroliga veckor vi har haft tillsammans. Ena dagen filmade vi i Storsäterns kapell och de andra på Grövelsjöns is och i skogarna runtom Grövelsjö-området. Veckan avslutades med en fantastisk middag på Sjöstugan som Renbiten stod för och vi fick en chans att sammanfatta veckorna och vårt arbete tillsammans. Vi är alla övertygade om att vi har haft det bättre än vad vi hade kunnat förvänta oss, framförallt för de fantastiska samarbetspartners vi har haft som har gjort så att allt det praktiska har flyttat på medan vi har kunnat fokusera på det kreativa och att utforska projektets mening och tanke.

Tusen tack till Renhuvud AB som stod för mat och service under vår första vecka.

Tack till Mittådalens Fjällgård som stod för boende och lokaler första veckan av projektet.

Tack till Renbiten för service, hämtning, frukost och middag under vår andra vecka.

Tack till Sjöstugan för boende, lunch och service.

Tack till Storsäterns Fjällkapell för att vi fick filma i kapellet.

Vi är otroligt tacksamma för att vi har fått sådana hjälpsamma och professionella samarbetspartners och vi hoppas vi får komma tillbaka för fler projekt i framtiden!

Och såklart, tack till alla deltagare för dessa veckor. Utan er hade detta aldrig blivit möjligt och det är er vi har att tacka för att det blev så bra som det blev!

Angelica Andersson Renhuvud

Camilla Karlsen

Emma Elliane Oskal Valkeapää

Gerd-Kaisa Vorren

Leanna Wilson

Liv Aira

Madeleine Renhuvud

William Stenvall Zetterström

Filmning i Storsäterns Fjällkapell
Filmning utomhus i Grövelsjön
Filmning på Grövelsjöns is
Alla deltagare Övre raden f.v. William Stenvall Zetterström, Liv Aira, Emma Elliane Oskar Valkeapää, Angelica Andersson Renhuvud. Nedre raden f. v. Camilla Karlsen, Gerd-Kaisa Vorren, Leanna Wilson, Marika Renhuvud (saknas på bild: Madeleine Renhuvud)

Leave us a Message