Saaraahka vecka 1

För mer information om bakgrunden för projektet se här.

Under två veckor i Maj 2023 har vi bjudit in kvinnor från olika urfolk för att arbeta tillsammans i projektet Saaraahka – kvinnokraft. 8 kvinnor från Norge, Sverige och Kanada möttes upp för första veckan i Mittådalen, Härjedalens län, där Marikas nybyggda dansstudio stod som samlingspunkt och arbetsrum. Under den första veckan har vi lärt känna varandra och de traditioner vi har växt upp med. Vi har utforskat varandras konstarter och skapat tillsammans. Alla har fått möjlighet att hålla i en workshop där vi lärt oss jojk, dans, poesi, sång och strupsång. Den andra veckan håller vi till i Grövelsjön där vi fortsätter processen att utforska och skapa tillsammans utifrån vad kvinnokraft är för oss.

Skapande tillsammans i danssalen
Workshop i strupsång med Leanna Wilson (till vänster i bild)
Från vänster: Emma Elliane Oskal Valkaepää, Leanna Wilson och Camilla Karlsen

Leave us a Message