Välkommen 2019!

2019 kommer med många nya spännande uppdrag för mig. Nu först i Januari ska jag hålla en dansworkshop i sydisdans och bugg i Arvidsjaur under samiska veckan.

Sedan börjar jag med dansworkshop i tema ”om samer” på kulturcenter Asken i Borlänge. Detta är ett 3 veckors projekt där skolor kan boka in mig att hålla dessa kurser som ger utrymme för att prata om och lära om oss samer genom dans. 

Störst för detta år är ändå mitt nya projekt, Mannem Vuajnah, som betyder ”Se mig” eller om man sätter ett frågetecken bakom, ”Ser du mig?”

Projektet kommer att resultera i en föreställning som handlar om att visa hur det är att tillhöra vår kultur. Målet med föreställningen är att bygga broar och rasera fördommar genom att just förmedla kunskap om kulturen men också ge en igenkänningsfaktor vilket ofta är en väg till förståelse kulturer emellan. 

Jag vill stärka andra samer i deras kultur och ge dem mod att våga berätta hur det är att faktiskt tillhöra ett urfolk. För genom kunskap och förståelse kan vi rasera rasismen mot samer och andra minoriteter. Jag vill helt enkelt att andra ska se oss.

Läs mer om projektet och hur du kan stödja det under ”Projects”.

Leave us a Message